Till startsidanRytmisk rörelseträning och reflexintegreringMassage & InlärningReferenserkontakta Lena

Fakta om metoden

I metoden Massage och Dyslexi utför vi ingen läs- och skrivtest utan vi tittar endast på motoriken, koordinationen och balansen. Vi ställer heller inga diagsnoser utan tränar det som inte fungerar med hjälp av enkla övningar. Metoden har visat sig ge goda resultat vid alla inlärningssvårigheter som medför läs- och skrivsvårigheter (understimulans, överstimulans, koncentrationssvårigheter, matematiska svårigheter).

Metoden bygger på tidiga muskelspänningar som påverkat musklerna och signalsystemet mellan de båda hjärnhalvorna. Inte bara svårigheter med läsning och skrivning blir följden utan även koncentrationsstörningar och andra inlärningsproblem. Kroppen gör inte vad vi önskar och vi får koordinationsproblem.

Det är aldrig för sent! Vi tränar barn och vuxna. Jag lägger upp ett individuellt program med övningar som tränas hemma varje dag. För kontroll av övningarna och för att ge nya övningar träffas vi en gång i veckan. Genom att träna och öva 3 gånger dagligen fås resultat redan efter ca 3-5 veckor och efter 12 veckor ses mycket goda, varaktiga resultat.

När du tränar ökar du hastigheten i signalsystemet och genom att tillföra Omega-3 ökar du hastigheten betydligare. Omega-3 är viktigt för att kroppen ska kunna underhålla, reparera och upprätthålla en god kommunikation mellan celler och/eller vävnader.

Resultaten kvarstår även efter avslutad träning och många elever rapporterar att de nu klarar av skolan och höjer sina betyg. Det här är den första metod som jag träffat på som inte bara är ett hjälpmedel utan även ger en varaktig förändring.

Beröring för yttre och inre hälsa

Varje träff avslutas med en enkel helkroppsmassage, ögonmassage och ansiktsmassage för att få den lugnande effekten av Oxytocinet eftersom stress blockerar och stör inlärningen. Massagen bidrar till att musklerna slappnar av och anpassar sig till de nya rörelserna. Massage ökar därmed inlärningsförmågan.

Litteraturen bakom

Litteratur och många forskningsprojekt finns som beskriver de olika momenten vi arbetar med:Norra Hökåsvägen 6, 72231 Västerås | info@aktivinlarning.se | 073-8184980