Till startsidanRytmisk rörelseträning och reflexintegreringMassage & InlärningReferenserkontakta Lena

Malin SundOscar


Fanny

Så här säger Malin Sund som har gått programmet

"Redan efter 3 gångers behandling hos Lena så började jag känna att läxläsning och skolan gick bättre. Jag började själv inse att det fanns någonting att göra åt mina besvär som jag hade, behandlingen har vi kommit halvägs med nu och jag känner att det här gett mig väldigt mycket.
Första gången jag träffade Lena så gick vi igenom lite övningar tex skrivövningar som går ut på att man ska kunna skriva dem med flyt i pennan. Det var jätte svårt i början men nu när jag tränar på dom varje dag så har jag faktiskt lärt mig dom utantill. En annan övning är hoppövningar som också var väldigt svåra i början. Man fick ett hopp som man skulle träna på tills nästa gång man träffades, kan man hoppet bra då så lägger man på ytterligare ett hopp, tränar man tre gånger per dag som man ska göra så lär man sig hoppen vare sig du vill eller inte!:) Man får även finger och ögonövningar som går ut på att båda hjärnhalvorna ska få jobba, motoriken blir även bättre vilket jag behöver ! Allt är svårt när man får något nytt av Lena, men inget är omöjligt!

Lena gillar absolut inte mina kommentarer "jag kan inte". Därför är det bäst att försöka så gott det går när hon vill se om jag kan vissa saker. Hon hjälper mig och vill att behandlingen ska gå så bra som möjligt så jag försöker se ljust på allt som vi gör här! När alla övningar är klara så börjar vi med massage, vilket är det bästa med allt! Hon masserar ben,rygg,axlar och ansikte.Huuur skönt som helst. Man får välja om man vill bli masserad med olja eller bara på kläderna.Men behandlingen hjälper bättre om Lena masserar direkt på huden. Jag tycker att att behandlingen är värd att gå. Jag trodde faktiskt inte att det skulle hjälpa mig så här mycket med skolan och så, men det har det verkligen gjort :) ..

Jag har faktiskt höjt mina betyg i tre ämnen, nämligen svenska,engelska och matematik.

Jag har berättat för vissa lärare om den här behandlingen jag går på och det är ingen som har vetat om den, vilket jag tycker är synd eftersom det är lärarna som ska ge förslag om hur dyslexi-ungdomar ska få den bästa hjälp som går att få! Jag hoppas verkligen att det är fler barn som kan få den här hjälpen..

Tack Lena för den hjälp du ger mig. Det betyder mycket för mig."

Kram / Malin Sund i åttonde klass


Malins mamma berättar:

"-Den stora förändringen och avgörande är inställningen att "jag kan" har kommit tillbaka...och i och med detta så märker vi här hemma ett större självförtroende hos Malin....fortfarande upplever hon saker svårt med skolan...men hon vet nu att det går...

Hon får en tydligare bild om sig själv, att hon har verktygen hos sig själv.....förr var hon uppgiven...trodde inte att hon var lika intelligent som sina vänner...hon kände att hon har ingen chans att uppnå några som helst mål i plugget och på hemma planet spelade det ingen roll vad vi försökte med när hon själv hade bestämt sig för att hon "kan inte"...

Idag frågar hon hur orden stavas...och hon ser också att många har svårt med stavningen eftersom hon nu vågar ta reda på hur det stavas etc...så hon känner inte att hon är ensam längre eller att hon upplever sig som "dum".

Malin ser numera att hon kommer klara målet att kunna utbilda sig till sjuksköterska....

Min egna känsla med denna resa tills nu...är att kombinationen skola, hemmet och bli tagen på allvar med...din hjälp...har vänt Malins inställning om sig själv "


Oscars utveckling under Aktiv Inlärning:

"Oscar har fått klart bättre koncentrationsförmåga och fokus. Han har ökat sin koordinationsförmåga samt fått mycket bättre finmotorik. När det gäller cykling så är det klara framsteg. Oscar cyklade obehindrat på första försöket efter ett uppehåll på ett år. Idag ritar han mycket mer detaljrikt och har även gjort klara framsteg både när det gäller att läsa och skriva samt matematik.

Vi upplever att Oscar fått en skjuts i utvecklingen genom att gå dessa tolv gånger hos Lena på Aktiv Inlärning. Trots att det varit motigt att göra övningarna ibland så har han själv märkt att det ger resultat när man tränar. De övningar som var svåra från början klarade han med bravur sista gången.

Summan av det hela är att vi upplever ett stort steg i utvecklingen av Oscar."

//Familjen Persson


Mamma till Clara 8 år berättar:

"Clara har haft svårt att sitta still och koncentrera sig och att finna ro. Hon läste bara bokstav för bokstav och hade svårigheter med ljudförståelsen.
Efter bara 5 gånger hos Lena så infann sig ett lugn hos Clara och hon klarade att koncentrera sig lättare. Hon läser nu hela ord och har fått ett ökat intresse för bokstäver. Clara skriver nu även komplicerade ord och ljudförståelsen är mycket bättre. "


Angelicas mamma och pappa berättar:

"Angelica har blivit gladare och öppnare.
Cyklar till & från stan utan att tycka att det är ”ootroligt jobbigt”.
Skrivövningarna har blivit klart bättre.
Övningarna sköter Angelica självmant, vilket är toppen. Hon tar ansvar.
Angelica höjde två av tre underkända betyg till godkänt, vilket är toppen. De gånger som Angelica träffar dig gör hon det med glädje."Vår dotter har gått hos Lena på metoden "massage och dyslexi" under 12 behandlingar och det har givit ett mycket bra resultat. Hon har blivit mer lugn, mer koncentrerad. Man har i skolan sett stora skillnader från att ha varit väldigt "plockig", okoncentrerad och haft uppstartningsproblem till att kunna ta sig an en uppgift och fullfölja den på ett mycket bra sätt. Vi upplever henne också mer lugn och glad, hon kan ta snabba förändringar på ett bättre sätt och strukturera upp sin tillvaro bättre. Vi kan verkligen rekomendera metoden.

Föräldrarna till en 12 årig flicka.Fördelar med att ha gått hos Lena under våren 2010

- "Gröten" i huvudet har lättat. Jag gör saker i ett lugnare tempo än tidigare och får mer gjort! Jag har lättare för att koncentrera mig, ser det tydligt när jag spelar golf. Jag känner ej av stressen som tidigare kunde infinna sig helt utan orsak. Känner mer inre ro vartefter behandlingarna har pågått. Irritationen är borta och jag har en bättre struktur i vardagen. Jag är tryggare i mig själv nu. Minnet har blivit bättre, nu läser jag och kommer ihåg.

Else May Ullander Kappen, 63 årFanny

All inlärning är och har blivit en vändning i livet för Fanny. Mer vaken och förstår det hon gör. Hon har vuxit och har mer och mer blivit en självständig tjej. Ansvarar för sina läxor och vill lära sig mer. Men även om hon tycker det är svårt, så ger hon inte upp, utan försöker igen. Hon ser även mer glädje i sitt lärande.

Allt som allt så har Fanny vuxit och trivdes väldigt bra hos Lena! Tusen tack Lena.

MVH Familjen Lindvall

Mina förbättringar

Jag känner själv hur jag har lättare att stava när jag både skriver i skolan och på min blogg. I prov som jag har haft under denna tid hos Aktiv Inlärning, så har mitt betygsnitt legat på VG som jag själv är mycket nöjd med.

Jag har börjat tycka det är mycket roligare att läsa. Det tyckte jag inte förut. Har nu läst ut en bok som jag tyckte var spännande och bra för mig. Jag har kommit igång igen med att simma som jag tycker väldigt mycket om för jag får vara själv och rensa huvudet lite, jag trivs mer med mig själv.

Jag är inte alls lika mörkrädd längre. Förut ville jag ha dörren öppen och det skulle lysa in mycket i rummet. Nu vill jag ha det mörkt och tyst.

Av: Anna Eriksson, född -92

Som person upplever jag Anna lugnare och med ett ökat självförtroende. Beträffande skolarbetet har motivationen ökat och hon arbetar mycket mer självständigt. Dessutom verkar Anna nu ha lättare att förstå uppgifterna samt att ta till sig information.

Mot mig har hon visat ett mognare intryck och resonerar på ett mer vuxet sätt än tidigare.

Margareta Berg, Annas mamma

Andreas mamma berättar:

Andreas har vuxit som person och blivit mer självständig. Han är ofta pigg och glad. Tidigare kommentarer var ofta. ”Det går inte. Jag kan inte”. Självförtroendet har börjat komma tillbaka. Han är mycket mer öppen för att prova nya saker. Hans intresse för att läsa blir bättre och bättre. Nu tar han reda på fakta själv både via tidningar och datorn.

Andreas säger att han kan göra mer saker samtidigt. Ögon, öron och armar jobbar tillsammans på ett mer naturligt sätt.

Skolan upplever att han har utvecklats i idrotten. Han har också tagit sig för att använda pennan och skriva mer och mer. Detta var nästan omöjligt innan. Han är mer självständig. Andreas tycker att det är roligt att gå i skolan.

På fritiden kör Andreas speedway vilket han också har utvecklats i sedan han började hos Lena.

Tack Lena!

Kram
Andreas Svensson med familj,
Stora Mellösa, Örebro


Norra Hökåsvägen 6, 72231 Västerås | info@aktivinlarning.se | 073-8184980